Bij Misiconi werken wij met een geheel eigen ontwikkelde methodiek en pedagogiek. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor gemixte of te wel inclusieve groepen.

Design Thinking = Design Doing 2021

September 2021 zijn Misiconi en ST-DUO begonnen met een samenwerking waarin beide partijen opzoek gaan naar het visueel in kaart brengen van de misiconi werkwijze. Het doel van deze samenwerking is om een al bestaande methodiek* te vertalen naar een succesvol ontwerp dat de doelgroep in staat stelt om autonomie te voelen en hun eigen persoonlijke groei inzichtelijk te maken. Om dit te bereiken wil ST-DUO een inclusieve ontwerpmethode ontwikkelen waarin experiment en samenwerking met de doelgroep een essentieel onderdeel is van het proces. Het project wordt gefinancierd vanuit het Stimuleringsfonds.

SHIFT! 2020

Het Erasmus project SHIFT! is een uitwisseling tussen Northern ballet, Psico Ballet Leon Foundation en Stichting Misiconi. In deze uitwisseling is een methodiek en pedagogiek ontwikkeld voor volwassenen met een verstandelijke beperking, autisme of leerachterstand. Zo wordt de Unload to Upload methodiek en gedachtengoed verder ontwikkeld en internationaal voortgezet. De methodiek en pedagogiek is in juni 2020 gelanceerd in de vorm van een website en geheel gratis te gebruiken via www.shiftdance.eu in de vorm van een website.

Unload to Upload 2017

Unload to Upload is een uniek trainingsprogramma met publicatie over de methodiek en werkwijze van MDC. De Blended E-Learning training van 12 weken wordt in samenwerking met het Cultuur college uitgevoerd, de uitgave door uitgeverij IT&FB. De training is geschikt voor begeleiders, docenten binnen het regulier en speciaal onderwijs, hulpverleners, dansdocenten, choreografen en mensen met interesse in inclusief werken of een ‘andere’ doelgroep.

Nu ook gedeeltelijk te beluisteren via ons podcast kanaal