[NL] Stichting Misiconi is een nog jonge organisatie die in 2015 is opgericht te Rotterdam door choreograaf en danser Joop Oonk. Binnen korte tijd heeft de stichting met succes professionele producties tot stand gebracht, evenals workshops en inclusieve, baanbrekende trainingsmethoden voor professionals. Stichting Misiconi bestaat uit 3 units.

  1. Misiconi Company, een professioneel bedrijf met inclusieve podiumkunsten/dansvoorstellingen.
  2. Misiconi Community, een inclusieve dansgemeenschap waar iedereen welkom is en waar nieuw talent wordt ontdekt door middel van creativiteit.
  3. Misiconi Center of Expertise, een inclusief kunst- en kenniscentrum op zowel cultureel, sociaal als educatief gebied.

Misiconi vindt dat iedereen een kans moet hebben om te werken aan zijn of haar vaardigheid en bekwaamheid. Om dit te kunnen realiseren, heeft de organisatie haar eigen methodiek ontwikkeld. Binnen deze methodiek staan persoonlijke doelstellingen centraal en wordt er veel aandacht besteed aan hoe het individu binnen het collectief kan reiken naar zijn of haar potentie. Stichting Misiconi Dance, die sinds haar oprichting in 2015 gevestigd is te Rotterdam, is een stichting die voornamelijk is gericht op het ontwikkelen en uitvoeren van professionele voorstellingen. Zij doet dat met een gemixte groep aan dansers in een gelijkwaardige samenwerking.

Het huidige bestuur bestaat uit Gabriëlle Dijkman (voorzitter en penningmeester) Jeannette Nijkamp (secretaris) en Lillian van Dam (algemeen bestuurslid). Het bestuur handelt volgens goed bestuur (cultuurcode) en bewaakt de ontwikkeling en strategische doelstellingen van de stichting.