Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Emily

maart 8 @ 15:00 16:00

$15,00 euro

Bestel je tickets hier

Emily is een ode aan de vrouw

De dansers van Misiconi zijn kleurrijk, eigenzinnig, interdisciplinair en divers. Met de voorstelling Emily vertellen zij het verhaal van Emily, de vrouw van de Engelse schrijver Coventry Patmore. In 1800 schreef hij een gedicht waarmee hij zijn vrouw wegzette als ‘ideale echtgenote’: gracieus, charmant en engelachtig maar ook onderdanig, vroom en zuiver. De schrijfster Virginia Woolf schreef een halve eeuw later met Killing the Angel in the House een belangrijk tegengeluid. 

Dat was toen. Maar stereotypes over de vrouw zijn in de 21e eeuw nog altijd aanwezig. Hoe zou Emily vandaag de dag hebben gereageerd? Wie zou zij zijn als zij nu geleefd had? In de voorstelling staat Woolfs gedicht over onderdrukking van de vrouw centraal maar laten de dansers van Misiconi vooral hun kwetsbaarheid, kracht en verbondenheid zien. Choreograaf Manouk Schrauwen maakt met Emily is een ode aan de vrouw in al haar facetten.

Misiconi is een Rotterdams dansgezelschap en speelt met een gemixte groep voorstellingen in binnen- en buitenland. Artistiek leider Joop Oonk werd in 2022 genomineerd voor de Innovatieprijs van de Nederlandse Dansdagen. Misiconi is gevestigd in Rotterdam Lombardijen en organiseert in eigen huis dans- en bewegingslessen, workshops inclusieve dans en residenties voor talentvolle makers. 

NB: De voorstelling Emily duurt ongeveer 40 minuten.

Credits 

Emily is een productie van Misiconi

Choreografie en concept: Manouk Schrauwen
Artistieke leiding: Joop Oonk
Dansers: Anastasia Janssen, Enya Straver, Susanne van der Staak, Suzanne Lamers, Sunai Elbers, Sanne Knop
Dramaturgie: Floor Cremers Technische productie: Marc Hoogendam

Met dank aan: Gemeente Rotterdam, VSBfonds, Rotterdams Vrouwen Fonds, August Fentener van Vlissingen Fonds 

Kade40

Westhavenkade 40
Vlaardingen, Zuid Holland 3131AE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Translate »
Ga naar de inhoud