Residenties

Residenties

Het is voor Misiconi van groot belang om de ontwikkeling van inclusieve dansprojecten te ondersteunen. Misiconi stelt zijn studio ter beschikking van de makers voor onderzoek, creatie en productie. Bovendien krijgen makers deskundig advies over inclusieve dansmethodieken en dramaturgisch advies. Af en toe krijgen makers ondernemersadvies om hun projecten naar de productiefase te brengen. Alle residenties eindigen met een presentatie en een feedbacksessie waarin de potentiële ontwikkeling van het project wordt geëvalueerd.

Het krijgen van advies over inclusieve methodieken is cruciaal voor de ontwikkeling van makers als inclusieve dansprofessionals en ambassadeurs. Dit advies wordt gegeven door professionals met wie Misiconi contact heeft vanwege haar relevante expertise. Misiconi draagt ​​al jaren bij aan de ontwikkeling van een inclusieve dansmethodiek, zowel met nationale als internationale partners. Onderzoeks- en maak perioden zitten vol mogelijkheden en grote onzekerheid, zoals alle artistieke processen. Makers voelen zich vaak verloren en eenzaam in dergelijke processen. Het ontvangen van dramaturgische ondersteuning heeft een grote impact op de ontwikkeling van een project.

Residenties & makers 2023

Misiconia’s Huis voor Inclusieve Dans verwelkomt Daniel Barkan als residente in januari 2023.

Daniel onderzoekt in haar dansproject het gegeven van ademhalen, Neshima in het Hebreeuws. Het doel van Daniel is om met dit project de aandacht te vestigen op de schijnbaar simpele actie van het ademhalen.

Tijdens de pandemie en het continu dragen van een mondkapje begon het onderwerp van ademhalen haar meer en meer te intesseren. In NeshiMa onderzoekt ze deze fascinatie verder. Ze focust zich hierbij op de fysieke limitaties en de behoefte aan ademruimte.

Op 29 januari zal er ook een speciale SPOT ON editie zijn, gehost en gecureerd door Daniel. Tickets hiervoor zijn verkrijgbaar via de agenda.

Voor dit project is Daniel ook een crowdfunding actie gestart. Wil jij ook doneren? Dit kan via onderstaande knop!

Voor meer informatie over dit project verwijzen we je naar > Daniel Barkan en Lazy Susan & Co.


Triple-Edged Circle

Vanaf Maart 2023 zal Gabrielle Aidulis haar residentie starten bij Misiconi.

Gabrielle Aidulis zal een dans solo creëren dat als uitgangspunt ‘Groove’ heeft – een core element van elke street dance style – en wat symbool staat voor onze natuurlijke manier van bewegen.

Haar movement research onderzoekt repetitieve bewegingen en de verbinding tussen ons lichaam en de geest, bewegingen die specifieke gedachten bewerkstelligen en hoe dat laatste de beweging beïnvloedt om zich verder te ontwikkelen.

Meer informatie volgt binnenkort.