Misiconia

Over ‘Misiconia’

Misiconi’s Huis voor Inclusieve Dans. Misiconia is een inclusieve dansgemeenschap waar iedereen welkom is en waar nieuw talent wordt ontdekt. Met de focus op inclusie is Misiconia een laagdrempelig en interessant huis voor de creatieve en educatieve gemeenschap in Rotterdam met als doel dat talent kan doorstromen naar professionele podia of een plek vindt waar men kan dansen, maken en leren. Misiconia is opgebouwd uit 3 elementen; Residenties, workshops/trainingen en evenementen. Wij verzorgen onder andere danslessen in de vrije tijd op de dinsdagavond en zaterdagochtend. Dit is voor mensen met en zonder een beperking in de breedste zin van het woord.

Naast het verzorgen van danstrainingen hosten wij makers, geven of verzorgen wij ook workshops op maat. Doen we educatie projecten of voorstellingen op locatie of bij ons in huis. Ook is het mogelijk om via Misiconia onze studio te huren.

Dansen bij ons

Wil jij dansen en lekker fit blijven? Dat kan! We maken graag kennis met je! Klik op de knop hieronder.

Studio huren

Heb je interesse om onze studio in Rotterdam Zuid te huren? Neem dan contact met ons op, of lees de Algemene voorwaarden.

Dansen bij Misiconi

Al ruim 6 jaar verzorgt Stichting Misiconi Dans en bewegingslessen voor dansers met en zonder een beperking in Rotterdam en werkt aan de hand van moderne dansprinciepen. Wij hanteren hierin onze eigen ontwikkelde methodiek Unload to Upload & SHIFT waar wij een schat aan activiteiten en oefeningen hanteren waarvan we hebben geconstateerd dat deze goed werken voor onze cursisten en dansers. Wij vinden het belangrijk dat elke danser wordt gezien als individu en in de les kan werken aan zijn potentieel. Daarin gaan technische dansvaardigheden en creativiteit hand in hand en vormen samen de basis voor de danstraining.

Vind jij het leuk om te dansen, hard te werken en eventueel ook mee te doen aan optredens? Dan is dit zeker iets voor jou! In de danslessen van Misiconi leer je nieuwe moves , (dans) technieken en vrij bewegen. We beginnen met een swingende warming up, dan werken we aan een betere houding en versterken van de spieren. We eindigen de les met een leuke choreo. Je kunt aan meerdere niveau’s deelnemen. Van simpel met veel herhaling naar gevorderd en meer onthouden. In alle lessen werken we sterk met het individu en houden we rekening met iemands kunnen. Hieronder kun je via het formulier je aanmelden.

Fit Dans dinsdag

Op dinsdagavond geven we een dans fit les. Een lekkere cardio les voor bewerkers met en zonder een beperking. De training is van 18:45 tot 19:45 Je kunt hier het aanmeldformulier downloaden.

Trainingen zaterdag

Op zaterdagochtend geven we training van 10:30 tot 11:45 aan een gemixte groep dansers. Naast de training wordt er in het creatief lab van 12:00-13:00 gewerkt aan stukken per jaar. Je kunt hier het aanmeldformulier downloaden

Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Ga hier naar hun website

Projecten

Tijdens de danstraining op zaterdag, maken de dansers in de Misiconi Community twee keer per jaar een stuk tijdens het zogenaamde Creative Lab. Daarnaast hebben we veel projecten en producties vanuit de Community. Een greep uit onze collectie vind je hieronder:

Heb je vragen over onze stukken, producties of projecten? Neem dan contact met ons op.

Projecten binnen Misiconia:

– Residenties
Now you see me, Theater na de Dam
Visuele sensatie, Wij hebben de touwtjes in handen
Mixable Festival
Kunst Kabel
SPOT ON
Iedereen is kunstenaar
BBB project ASVZ
Misiconi Summer Lab

Evenementen algemeen

Residenties

Elk jaar geven wij minimaal 3 makers de ruimte om in onze studio’s aan de slag te gaan. Misiconi heeft als geen ander kennis in huis over wat een inclusieve productie nodig heeft. Deze kennis overdracht zetten wij graag in door meer inclusieve dansprojecten te ondersteunen en te produceren. De deelnemers van de residenties uitgenodigd om hun optredens te tonen en avond te cureren.

SPOT ON, open podium

SPOT ON (2021) is het podium voor jou! Een plek waar je werk kan laten zien, try-outen of nieuwe mensen kan ontmoeten. SPOT ON is een cultureel podium waar de ontmoeting tussen makers en het publiek in een goede sfeer centraal staan en waarbij nieuwe talenten ontdekt kunnen worden. Elke SPOT ON is bij SPOT OP ZUID en in samenwerking met andere onafhankelijke kunstenaars. 

Bekijk de online edities hier

Iedereen is kunstenaar

Iedereen is kunstenaar (2018-2019) is een initiatief vanuit Dirk Monsma & Rotterdamse partners. Inmiddels is het project onder de vleugels van KCR opgenomen. Het project heeft als doel de cultuurparticipatie in de vrije tijd voor leerlingen met speciale onderwijsbehoeften te vergroten.

BBB project ASVZ

Bewust Bewegen Beleven op ASVZ (2018) is een project in samenwerking met Cultuur Oost en ASVZ. Lex Eikenaar en Marjolein Kleij van ASVZ Rotterdam zijn op zoek naar culturele interventies voor groepen bewoners met een meervoudige beperking. Ze doen dit samen met kunstenaars Joop Oonk en Daan Bosch van Misiconi. Ze denken dat dans en bewegingstheater deze groep bewoners kan ondersteunen in hun dagritme, alertheid, eigen regie, bewegen, ontmoeten in de ruimste zin van het woord. Daarnaast willen zij de verzorgers nieuwe manieren laten ontdekken om met deze bewoners contact te maken.

Misiconi Summer Lab

Het Summer Lab (elk jaar) is een 5 daagse cursus in de laatste twee weken van juli waarbij je aan de slag gaat met het creëren van een voorstelling met verschillende toffe dansers. Je werkt elke dag van 10:00 tot 15:00 en begint de dag met danstraining. In de middag gaan we aan de slag met workshops, repetities en het maken van de voorstelling. Op vrijdag is de feestelijke afsluiting.