In huis

In huis

Misiconi’s Huis voor Inclusieve Dans. Misiconia is een inclusieve dansgemeenschap waar iedereen welkom is en waar nieuw talent wordt ontdekt. Met de focus op inclusie is Misiconia een laagdrempelig en interessant huis voor de creatieve en educatieve gemeenschap in Rotterdam met als doel dat talent kan doorstromen naar professionele podia of een plek vindt waar men kan dansen, maken en leren. Misiconia is opgebouwd uit 3 elementen; Residenties, workshops/trainingen en evenementen. Wij verzorgen onder andere danslessen in de vrije tijd op de dinsdagavond en zaterdagochtend. Dit is voor mensen met en zonder een beperking in de breedste zin van het woord.

Naast het verzorgen van danstrainingen hosten wij makers, geven of verzorgen wij ook workshops op maat. Doen we educatie projecten of voorstellingen op locatie of bij ons in huis. Ook is het mogelijk om via Misiconia onze studio te huren.

Dansenlessen bij ons

Wil jij dansen en lekker fit blijven? Dat kan! We maken graag kennis met je! Klik op de knop hieronder.

Studio huren

Heb je interesse om onze studio in Rotterdam Zuid te huren? Neem dan contact met ons op, of lees de Algemene voorwaarden.

Residenties

Elk jaar geven wij minimaal 3 makers de ruimte om in onze studio’s aan de slag te gaan. Misiconi heeft als geen ander kennis in huis over wat een inclusieve productie nodig heeft. Deze kennis overdracht zetten wij graag in door meer inclusieve dansprojecten te ondersteunen en te produceren. Aan het einde van een werktraject tonen de makers hun proces.

SPOT ON, open podium

SPOT ON (2021) is het podium voor jou! Een plek waar je werk kan laten zien, try-outen of nieuwe mensen kan ontmoeten. SPOT ON is een cultureel podium waar de ontmoeting tussen makers en het publiek in een goede sfeer centraal staan en waarbij nieuwe talenten ontdekt kunnen worden. Elke SPOT ON is bij SPOT OP ZUID en in samenwerking met andere onafhankelijke kunstenaars. 

Bekijk de online edities hier

Mixable Festival

het MIXABLE FESTIVAL, het performance festival voor ongekend talent. Tijdens de eerste editie van dit dans- en performance festival op 18, 19 en 20 februari 2021 waren de zalen leeg en de meeste theaters dicht. Het was een bijzonder eerste editie van een wonderlijk festival. Inclusieve kunstenaars en kunstorganisaties toonden hun werk en gingen hierover in gesprek.