Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Falling @ Misiconi

juli 5 @ 19:00 20:00

Falling – over de kunst van het vallen en de onvoorspelbaarheid van het leven –

In aanloop naar de premiére in augustus @ Festival Boulevard spelen we try-outs in onze eigen vernieuwde theaterzaal!

Falling is een betoverende voorstelling vol wervelende winden en vallende figuren. Het stuk verkent de zwaartekracht, prikkelt de verbeelding en zet zintuigen op scherp. Door het gebruik van ventilatoren en windmachines, die door dansers én bezoekers worden aangestuurd, zijn op het toneel verschillende windbronnen en -stromingen actief die een ‘vallend’ beeld opwekken. Met dit gegeven zoekt choreograaf Joop Oonk naar een leemte, een oprekking of een bevriezing van deze beweging. Het ‘vallen’ verbeeldt de onvoorspelbaarheid van het leven, met de wind als symbool voor het hand in hand gaan van vrijheid en vernietiging.

Falling is sterk ingegeven door een emotionele gebeurtenis in het leven van Oonk, die een goede vriend kort na een hersenbloeding aantrof. De voorstelling symboliseert de momenten van in controle zijn en de controle verliezen, en de impact op en veerkracht van individuen en hun dierbaren na een traumatische ervaring. 

Als mensen zijn we vergeten hoe we moeten vallen. We moeten onszelf eraan herinneren hoe we met vallen moeten omgaan. 

Falling gaat in premiére tijdens Festival Boulevard (Den Bosch) en is tot stand gekomen in coproductie met V2_ Lab for the Unstable Media (Rotterdam). De voorstelling is onderdeel van een trilogie over motions (water, wind en tussentijd) waarmee Oonk de norm rond beweging en mobiliteit van (in)valide lichamen bevraagd. 

$12,50 incl. transactiekosten
Translate »
Ga naar de inhoud