Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Stage | Jonge Harten

25 november 2023 @ 10:00 26 november 2023 @ 00:00

STAGE

DOE MEE MET DE STAGE DAG!

Op 25 november kun je meedoen met de STAGE dag van Jonge Harten. Dit is namelijk de dag waarin jongeren tussen (de 15 en 20 jaar) Jonge Harten overnemen. Dit doe je door zelf te gaan maken dit dezelfde dag ook te laten zien. We willen namelijk dat jongeren op de laatste dag van Jonge Harten de podia kapen die 8 dagen lang ingenomen werden door professionele artiesten. 

Waar kan ik uit kiezen?

Op deze dag gaan we uiteen in verschillende groepen met verschillende makers. Elke maker heeft een eigen discipline. Je kunt kiezen uit: zang, dans, performance en tekst. (Dit moet je al doen als je een kaartje koopt). Wij zorgen dan dat je op de dag aan de juiste maker wordt gekoppeld en dan is het tijd om te gaan maken. Joop Oonk zal vanuit de performance discipline invulling geven! Mocht je een ondersteuningsbehoefte hebben laat het ons dan ook weten.

Waar werken we naartoe?

Elke maker gaat mijn zijn eigen groep een scene maken. Al deze scenes samen vormen de eindvoorstelling van Jonge Harten, die je ’s avonds in de Stadsschouwburg voor publiek gaat spelen.

Hoe ziet de dag eruit?

  • 13.00 uur –  Je start op de locatie van jouw maker
    (we laten weten waar dit is nadat je een kaartje hebt gekocht) 
  • 17.30 uur  – We gaan met alle spelers en makers eten in het Festivalhart
  • 18.30 uur  – Aanvang van de repetitie op het podium van de Stadsschouwburg
  • 20.30 uur –  Het is tijd om jullie performance te laten zien aan het publiek 
  • 21.30 uur  – We sluiten af met een feest op het podium van de Stadsschouwburg 

Jonge Harten Groningen

Jonge Harten is een negendaags festival voor jongeren vol theater, performance, dans, workshops en meer in Groningen. Op Jonge Harten bepalen theatermakers de agenda. Niet politici, wetenschappers of multinationals, zoals dat op zoveel andere plekken gebeurt. Samen geven zij hun blik op de toekomst. Maar de toekomst vormgeven zonder jongeren kan niet, zij zijn tenslotte de toekomst. Daarom word je als jongere op Jonge Harten uitgenodigd om jezelf als maker van je eigen leven te zien en je stem te laten horen.

Het uitgangspunt van Jonge Harten 2023 is ‘stay with the trouble’. Een uitnodiging aan jou om even stil te staan op momenten dat het moeilijk of uitdagend is. Om te stoppen met meteen in oplossingen te denken, maar juist te onderzoeken wat je ervaart. Zo zul je zien dat er vanzelf beweging komt en zie je mogelijkheden die je eerst nog niet bedacht had.

Translate »
Ga naar de inhoud