Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Theater na de Dam | Nightingale

4 mei 2023 @ 19:45 20:30

Gratis Gratis

Dit jaar gaat Manouk Schrauwen aan de slag in samenwerking met studenten van Codarts en jongeren van Mytylschool de Brug aan een voorstelling voor Theater na de Dam. Een spannende samenwerking over een stem geven aan hen die vaak vergeten worden.  De voorstelling vindt plaats in de lobby van het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Inloop is om 19:45 en de voorstelling start na de Dodenherdenking om 20:05 uur. De voorstelling is gratis maar je kunt wel een kaartje reserveren. Klik hier voor tickets!


Over Nightingale

De dansvoorstelling Nightingale is gemaakt door Manouk Schrauwen in samenwerking met de dansers en in opdracht van Misiconi en Theater na de Dam voor de Nationale Jongerenherdenking. De 9 dansers, een gemixte groep van jongeren uit Rotterdam met en zonder een beperking, vertellen een verhaal door middel van dans en muziek. Het stuk geeft zichtbaarheid aan een groep, die in de Tweede Wereldoorlog veel leed is aangedaan en geeft een stem aan hen die moesten fluisteren. Aan hen die niet gehoord werden. Om onszelf te blijven herinneren om te luisteren en ieders stem luidkeels welkom te heten in deze maatschappij. In Nightingale vertellen de dansers het verhaal van een persoon die op de vlucht is of in een benarde, onveilige situatie zit. In stilte dwalen hun gedachten af en dromen ze weg naar een andere wereld. Daar waar de vogels mogen fluiten en de zon op hen gezicht schijnt. Waar ze kunnen rennen, stampen, zingen en vliegen.

Eenzaam
Ik eenzaam
Ik ben eenzaam verscholen
Ik sprak en nu ik fluister
Ik wil schreeuwen
Stil maar
Zwijg, zachtjes, zachter nog
Stampen
Ik wil stampen
Ik wil stampen in de plassen
Buiten
Ik wil naar buiten
de zon voelen
Je handen weg voor mijn ogen
Je vingers in die van de mij geklemd
Dit voelt beklemd
Los
Laat me los
Laat mij het zonlicht zien
Verstop mij niet
Bedek mij niet
Verschuil mij niet
Bevrijd mij
Omarm mij
Laat mij niet onhoorbaar zijn

Over Theater na de Dam

Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen in zijn programmering. Ook dit jaar zijn er verspreid over het land voorstellingen gespeeld en gemaakt door jongeren van 11 tot 20 jaar, begeleid door professionele makers. In Rotterdam maakte Misiconi vorig jaar in samenwerking met Mythylschool de Brug de film Now. You see me!, over het zichtbaar maken van een doelgroep die in de Tweede Wereldoorlog veel leed is aangedaan, maar waar tot op heden nog weinig aandacht voor was: de persoon met een beperking.

Nieuwe Luxor Theater

Posthumalaan 1
Rotterdam, Zuid-Holland 3072 AG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Translate »
Ga naar de inhoud