Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Theater na de Dam | Inaudible

Sinds 2012 presenteert Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen in zijn programmering. Ook dit jaar zijn er verspreid over het land voorstellingen gespeeld en gemaakt door jongeren van 11 tot 20 jaar, begeleid door professionele makers. In Rotterdam maakte Misiconi vorig jaar in samenwerking met Mythylschool de Brug de film Now. You see me!, over het zichtbaar maken van een doelgroep die in de Tweede Wereldoorlog veel leed is aangedaan, maar waar tot op heden nog weinig aandacht voor was: de persoon met een beperking.

Dit jaar gaat Manouk Schrauwen aan de slag in samenwerking met studenten van Codarts en jongeren van de Mytylschool de brug. Een spannende samenwerking over een stem geven aan hen die vaak vergeten worden.  

Inaudible

Inaudible maakt een doelgroep die in de Tweede Wereldoorlog veel leed is aangedaan, de persoon met een beperking, zichtbaar. Het stuk Inaudible geeft een stem geven aan hen die moesten fluisteren. Aan hen die niet gehoord werden. Om onszelf te blijven herinneren om te luisteren en ieders stem luidkeels welkom te heten in deze maatschappij. De dansers, een gemixte groep van jongeren uit Rotterdam met en zonder een beperking, vertellen een verhaal door middel van dans en muziek. 

Eenzaam
Ik eenzaam
Ik ben eenzaam verscholen
Ik sprak en nu ik fluister
Ik wil schreeuwen
Stil maar
Zwijg, zachtjes, zachter nog
Stampen
Ik wil stampen
Ik wil stampen in de plassen
Buiten
Ik wil naar buiten
de zon voelen
Je handen weg voor mijn ogen
Je vingers in die van de mij geklemd
Dit voelt beklemd
Los
Laat me los
Laat mij het zonlicht zien
Verstop mij niet
Bedek mij niet
Verschuil mij niet
Bevrijd mij
Omarm mij
Laat mij niet onhoorbaar zijn

mei 4 @ 08:00 mei 5 @ 17:00

Locatie en speeltijden worden later bekend

Translate »
Skip to content