Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Tryday Falling @V2_ Rotterdam

april 19 @ 18:00 21:00

Presentatie van Falling onderzoek op Tryday @V2_ 19 April, 2024
Time: 18:00 – 21:00 (deuren openen om 18.00. De tryout start om 19.00 en duurt tot ongeveer 19.45. (De bar is open tot 21.00h.)
Locatie: V2_Groundfloor, V2_Lab for the Unstable Media, Eendrachtsstraat 10
Tickets: gratis entree, geen reservering nodig.

Trydays
De Trydays van V2_ zijn eenmalige evenementen die plaatsvinden op vrijdag tijdens de wekelijkse Kunstavond, een samenwerking tussen de kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier, meestal tussen 18.00 en 21.00 uur. Trydays bieden kunstenaars de mogelijkheid om een nieuw werk, installatie of performance ‘uit te proberen’.

Falling zal in augustus premiere gaan met een Rotterdamse premiere in oktober. In april werkt het artistieke team en dansers aan een spannende onderzoeksweek bij V2_Lab for the Unstable Media (Rotterdam).

Over de kunst van het vallen en de onvoorspelbaarheid van het leven.

Falling is een betoverende voorstelling vol wervelende winden en vallende figuren. Het stuk verkent dezwaartekracht, prikkelt de verbeelding en zet zintuigen op scherp. Door het gebruik van ventilatoren en windmachines, die door dansers én bezoekers worden aangestuurd, zijn op het toneel verschillende windbronnen en -stromingen actief die een ‘vallend’ beeld opwekken. Met dit gegeven zoekt choreograaf Joop Oonk naar een leemte, een oprekking of een bevriezing van deze beweging. Het ‘vallen’ verbeeldt de onvoorspelbaarheid van het leven, met de wind als symbool voor het hand in hand gaan van vrijheid en vernietiging.

We moeten onszelf eraan herinneren hoe we met vallen moeten omgaan.

Credits
Choreografie: Joop Oonk
Dramaturg Giulia Cristofoli 
Kostuums: Paul Boereboom
Sound design: Mink Stekelenburg
Techniek: Marc Hogendam
Dansers: Sanne Knop, Susanne van der Staak, Anastasia Jansen, Joana Carvalho

Met dank aan: VSBfonds, Gemeente Rotterdam, Fonds Podiumkunsten, Volkskracht en Stichting Doen/Vrienden Loterijfonds

Translate »
Ga naar de inhoud