Over het gezelschap

Misiconi maakt voorstellingen met een gemixt gezelschap, dat wil zeggen dat zowel dansers met als zonder zichtbare beperking onderdeel zijn van het ensemble. Het gezelschap bestaat uit een vaste kern van door Misiconi opgeleide dansers met en zonder dansvakopleiding.

Onder artistieke leiding van choreograaf Joop Oonk (1989) produceert Misiconi jaarlijks een grotere voorstelling. Daarnaast wordt kleiner werk ontwikkeld. Dit werk kan verschillende vormen aannemen: van studiopresentatie tot duet of solowerk. Van klein podium tot ‘pop-up’ performance in de buitenlucht.

Ons werk

Misiconi creëert voorstellingen met vakmanschap, originaliteit en artisticiteit met medezeggenschap van de dansers. De voorstellingen hebben een sterk eigen karakter met een fantasierijke blik op het menselijk lichaam. Ze worden gekenmerkt door beeldende en speelse elementen en kennen een sterke betrokkenheid van het publiek. 

Tickets

Wil jij het gezelschap live zien optreden? Of ben je benieuwd naar de andere activiteiten die we organiseren? Bekijk hieronder dan de agenda!

#Storyteller

#STORYTELLER (2017 -2019)is een diepgaand en origineel onderzoek naar het verkennen van elkaar en de mogelijkheden van de rolstoel. De Rolstoel is in april 2016 gecrowdfund om Jacqueline meer vrijheid en ontwikkeling te bieden. Door de twee dansers losse improvisatie opdrachten te geven en deze om te zetten tot beweging is er een duet ontstaan. Het duet loopt 3x en heeft elke keer een ander front. De dans zet de fantasie van de toeschouwers in beweging. Zij worden zelf de ‘storytellers’ en delen hun verhaal op Instagram, Facebook en Twitter met de hashtag #misiconistoryteller‘. Het is mogelijk om na de voorstelling  een ‘real life’ dialoog te laten plaats tussen dansers en publiek en voegen de verhalen van de storytellers een eigen dimensie toe. De voorstelling is op veel pleinen en in open toegankelijke ruimtes gespeeld met als reden dat we nog niet in theaters terecht konden. Daarnaast ging de fantasie van de toeschouwer spelen op juist plekken die niet voor de hand lagen. Naarmate we het stuk vaker deden kwamen we erachter dat de zichtbaarheid van iemand met een beperking op straat nog niet zo ontwikkeld was. Steeds belangrijker werd dit aspect in het stuk.

This Situation

This Situation (2018) is geïnspireerd rondom het werk van Jesper Just. 3 jonge dansers die jeugdigheid uitstralen komen en vormen gekaderde beelden die vloeiend in elkaar door gaan. In het werk van Just staat de rol van stereotypering, de relatie tussen elkaar en omgeving zoals een gebouwde vaak centraal. Bekijken en bekeken worden en hiermee het perspectief veranderen en bevragen. In het trio komt een duidelijke Esthetiek terug die overeenkomt met het gelikte videowerk van Jesper Just. De toeschouwer is vrij om zelf te interpreteren en er individuele versie van te maken. In het werk van Just zit geen verhaallijn, je kunt het vaak niet volgen en het zijn gegeven situaties.

Road Movie

Road Movie is de eerste choreografie ontwikkeld in het talentontwikkelingstraject van Misiconi. In een tijdsbestek van 13 weken heeft stagiaire Rachel de Wolff in samenwerking met de dansers van Misiconi de locatievoorstelling ‘Road Movie’ ontwikkelt. Het begrip ‘roadmovie’ word door Wikipedia als volgt beschreven: ‘een algemene benaming voor een filmgenre waarin de hoofdpersonen een reis maken.’ Die reis staat gedurende de hele film centraal. Vaak ondergaan de hoofdpersonages ook een mentale reis’. In de locatievoorstelling ‘Road Movie’ speelt het verhaal zich af rondom een hoofdpersonage. In de verhaallijn word dit personage in beeld gebracht als zijnde een persoon levend in een wereld waarin externe eisen en verwachtingen de overhand lijken te nemen.‘Road movie’ neemt het publiek mee in een wereld van spontaniteit, speelsheid en verrassingen. Hoeveel oogcontact heb jij op een dag? Zijn het bewuste keuzes? ‘Road movie’ verbeeld de persoonlijke reis van zijn dansers en de ontmoetingen die in tijdsverloop plaatsvinden.