Publicaties

Publicaties

Culturele ontwikkeling begint bij het delen van kennis. Wij proberen inclusie daadwerkelijk betekenis te geven door vraagstukken aan de orde te stellen. Als pionierend gezelschap vinden wij het belangrijk dat kennis voorhanden en toegankelijk is zodat een nieuwe generatie hier mee aan de slag kan.

A New Way to Grow

Misiconi en ST-DUO presenteren met trots hun publicatie, A New Way to Grow. Nieuwe perspectieven op groei en assessment binnen een inclusieve danspraktijk.

Dit boek is een documentatie van onderzoek naar hoe design inclusief dansonderwijs kan verrijken. De publicatie presenteert het onderzoek en de prototypes voor een toolkit om dansers met een beperking te helpen hun groeiproces te documenteren. Naast interviews met experts uit de onderwijs- en ontwerpwereld en een toelichting op Misiconi’s innovatieve talentontwikkelingstraject.

Dit interdisciplinaire project was een voortdurende dialoog tussen beweging en design. De uitwisseling van kennis tussen deze twee praktijken heeft de potentie om op meerdere niveaus baanbrekend te zijn.

Voor 29,50 kun je A New Way to Grow direct bij ons bestellen. Bestel uw exemplaar hier!

Brochure voorstellingen 2023 – 2024

Ben jij benieuwd naar de voorstellingen die we komend seizoen produceren? Bijvoorbeeld om een programma samen te stellen voor je podium/theater/festival? Neem een kijkje in onze brochure! Interesse om ons te boeken? Neem contact op via info@misiconi.nl.

Klik hier voor een digitale versie van de brochure.

Misiconi Magazine | editie #1

Ons allereerste magazine is uit! In dit magazine kom je alles te weten over ons inclusieve dansgezelschap, lees je blogs van onze dansers, zie je een overzicht van onze projecten en nog veel meer!

Klik hier voor een digitale versie van het Misiconi Magazine.

Inclusion Pack

Wil jij meer inclusief werken? Heeft jouw bedrijf behoefte aan meer diepgang, maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen paniek: je bent niet de enige.

Wij hebben daarom een inclusiegids samengesteld voortkomend uit ons SHIFT onderzoek, genaamd: inclusion pack. Deze gids is de basis van onze kennis en helpt jou om inclusiever te werken!

Klik hier voor een digitale versie van ons Inclusie Pack.

Is de informatie die in de gids staat niet toegespitst genoeg op jouw situatie? of wil je meer weten? Dan kun je ook nog even onze Misiconi Connect podcast luisteren of neem contact met ons op via info@misiconi.nl.
Dan kijken we samen hoe we jou kunnen helpen!

A way to grow

A way to grow is de eerste privé publicatie die in samenwerking met ST-Duo is uitgegeven. A way to grow is de eerste privé publicatie die in samenwerking met ST-Duo is uitgegeven. Hoe kan grafisch ontwerp het leven van mensen met speciale behoeften verrijken? Begin 2021 gingen inclusief dansgezelschap Misiconi en ontwerpstudio ST-DUO een wel heel bijzondere samenwerking aan. Uitgaande van de algemene vraag; Hoe kan een bestaande methodiek in inclusieve dans worden getransformeerd naar een inclusief ontwerp, zodat mensen met extra leer- ondersteuningsbehoeften deze beter kunnen gebruiken en hun persoonlijke groei kunnen meten door hen actief bij het proces te betrekken? De resultaten van dit experimentele, door een workshop geleide onderzoek worden gepresenteerd in de vorm van een prototype voor publicatie. Als je geïnteresseerd bent in dit project, vragen of opmerkingen hebt, of wilt samenwerken, neem dan contact met ons op!

Klik hier als je de publicatie wilt lezen:  https://issuu.com/st-duo/docs/st-duoxmisiconi-designthinking_doing-digipublicati

Overige artikelen