Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Live: repetities AIR Holland Dance Festival

3 februari 2022 @ 14:00 - 9 februari 2022 @ 16:00

Gratis
Twee dansers van Misiconi zijn aan het repeteren. De ene danser zit op haar knieën, de ander leunt op haar.

Als onderdeel van het door het prestigieuze Holland Dance Festival georganiseerde DanceAble Symposium, vindt Artist in Residence (AIR) plaats. Bij AIR staat het ondersteunen van kunstenaars met een beperking centraal, om de glazen plafonds van de hedendaagse theater- en danssectoren te doorbreken. Dit jaar komt Robert Swinston, de rechterhand van Merce Cunningham, een week in residentie bij Misiconi. Joop Oonk, artistiek directeur van Misiconi, ontwikkelt samen met hem en volgens haar methodiek een stuk met Misiconi Company.

Het repetitieproces kan live worden gevolgd via een livestream in de studio, via deze link kun je iedere dag tussen 14:00 en 16:00 live meekijken.

Joop Oonk en Misiconi Dance Company
Misiconi is een dansgezelschap waarbinnen ongelijkheid de grootste troef is. De organisatie staat onder leiding van gerenommeerd choreografe Joop Oonk, die voor haar bijdrage aan de hedendaagse danscultuur genomineerd werd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2021. Misiconi vindt dat iedereen een kans moet hebben om te werken aan zijn of haar vaardigheid en bekwaamheid. Om dit te kunnen realiseren heeft de organisatie haar eigen methodiek ontwikkeld, waarbinnen persoonlijke doelstellingen centraal staan. Zij werkt met een gemixte groep aan dansers in een gelijkwaardige samenwerking.

Robert Swinston
Robert Swinston was jarenlang de rechterhand van Merce Cunningham, die vele hoge onderscheidingen ontving voor zijn grote invloed op de moderne dans van de 20e eeuw. Ook gaf Swinston tijdens de laatste wereldtournee leiding aan de Merce Cunningham Dance Company. Hij is sindsdien onderdeel van de Merce Cunningham Trust en daardoor nog altijd nauw verbonden aan het werk van Cunningham.

DanceAble Symposium
Het resultaat van dit werkproces zal op 11 februari, als onderdeel van het DanceAble Symposium, getoond worden aan publiek. De vertoning is gratis en vindt plaats via een livestream. Klik hier voor de link naar de live stream. 

Gegevens

Begin:
3 februari 2022 @ 14:00
Einde:
9 februari 2022 @ 16:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://us02web.zoom.us/j/84196046128
Translate »
Ga naar de inhoud