Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

DanceAble Symposium Holland Dance Festival

11 februari 2022 @ 10:00 - 11:00

Gratis
Robert Swinston, de rechterhand van Merce Cunningham, is in de studio van Misiconi aan het werk met de dansers.

Als onderdeel van het door het prestigieuze Holland Dance Festival georganiseerde DanceAble Symposium, vindt Artist in Residence (AIR) plaats. Bij AIR staat het ondersteunen van kunstenaars met een beperking centraal, om de glazen plafonds van de hedendaagse theater- en danssectoren te doorbreken. Dit jaar komt Robert Swinston, de rechterhand van Merce Cunningham, een week in residentie bij Misiconi. Joop Oonk, artistiek directeur van Misiconi, ontwikkelt samen met hem en volgens haar methodiek een stuk met Misiconi Company.

 

Joop Oonk en Misiconi Dance Company
Misiconi is een dansgezelschap waarbinnen ongelijkheid de grootste troef is. De organisatie staat onder leiding van gerenommeerd choreografe Joop Oonk, die voor haar bijdrage aan de hedendaagse danscultuur genomineerd werd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen 2021. Misiconi vindt dat iedereen een kans moet hebben om te werken aan zijn of haar vaardigheid en bekwaamheid. Om dit te kunnen realiseren heeft de organisatie haar eigen methodiek ontwikkeld, waarbinnen persoonlijke doelstellingen centraal staan. Zij werkt met een gemixte groep aan dansers in een gelijkwaardige samenwerking.

 

Robert Swinston
Robert Swinston was jarenlang de rechterhand van Merce Cunningham, die vele hoge onderscheidingen ontving voor zijn grote invloed op de moderne dans van de 20e eeuw. Ook gaf Swinston tijdens de laatste wereldtournee leiding aan de Merce Cunningham Dance Company. Hij is sindsdien onderdeel van de Merce Cunningham Trust en daardoor nog altijd nauw verbonden aan het werk van Cunningham.

 

DanceAble Symposium
Het resultaat van dit werkproces zal op 11 februari, als onderdeel van het DanceAble Symposium, getoond worden aan publiek. De vertoning is gratis en vindt plaats via livestream. De link naar de livestream kan gevonden worden via de website van Holland Dance Festival.  

Gegevens

Datum:
11 februari 2022
Tijd:
10:00 - 11:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.holland-dance.com/workshop/danceable-symposium/
Translate »
Ga naar de inhoud