Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Masterclass TIDES

20 mei 2023 @ 13:30 15:30

euro32,50

In deze masterclass neemt Misiconi’s artistiek directeur Joop Oonk je mee in haar werkwijze en bewegingstaal.
Doormiddel van het genereren van energie en een sterke visualisatie wordt er gezocht naar een collectieve verbinding of uitwisseling, die een emotie of reactie bij ons teweegbrengt. Een proces waarin we als mens navigeren in een geanimeerde ruimte.
Joop’s expertise ligt bij werken met een grote diversiteit aan mensen waaronder mensen met een beperking. Ze heeft veel ervaring met het maken van site-specific en geïmproviseerd werk.

Wil je dit zelf ervaren? Kom dan op zaterdag 20 mei naar onze studio aan de Van Langendonckstraat 15A in Rotterdam.
De masterclass duurt 2 uur en kost 32,50 per persoon. Koop hier je ticket!
Als student krijg je 25% korting! Ben jij student? Stuur dan even een mailtje naar info@misiconi.nl voor de kortingscode!

Meer over Joop

Joop Oonk zet zich in voor meer gelijkwaardigheid binnen de podiumkunsten. Misiconi is hier een uitwerking van, wat een podium creëert voor grote verscheidenheid aan dansers. Joop Oonk (1989) maakt performatief werk waarin ze de norm van de maatschappij bevraagd en sociaal politieke uitdaging aan bod komen. Ze heeft gestudeerd aan Codarts (2012), University of Surrey (2013) en de Toneelacademie Maastricht (2021). Inclusie voert vaak de boventoon. Zodoende heeft ze in 2013 Misiconi opgericht en bestormt ze het werkveld met innovatieve werkwijzen. Misiconi is een inclusief dansgezelschap gevestigd in Rotterdam waar ongelijkheid de grootste troef is.

Tijdens haar Master is ze erachter gekomen dat haar werk eclectisch, vloeiend en transformeerbaar is. Discours tussen sociale, politieke en theoretische vraagstukken vinden hun plaats binnen haar werk en bieden vaak inspiratie. Joop gaat op zoek naar werk in de ruimtes ertussen, de gelaagdheid, het grijze gebied waar de uitwisseling het meest plaatsvindt. Waar vraagstukken in elkaar lijken te versmelten voelt zij zich het meest thuis. Het publiek wordt meegenomen in een ervaring met een ander perspectief, waardoor bezoekers worden uitgedaagd om over hun opvattingen en ideeën na te denken, maar nooit gedwongen. Met prachtige visuele beelden en onverwachte wendingen is het werk humoristisch, speels en kent het vele lagen. 

MISICONI / JOOP – www.joop-oonk.comwww.misiconi.nl 

Misiconi

Bekijk de site van Organisator

Misiconi Company

Van Langendonckstraat 15a
Rotterdam, 3076 SG Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
Translate »
Ga naar de inhoud