Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

NEXT STOP

30 maart 2022 14:00 15:00

Gegevens

Datum:
30 maart 2022
Tijd:
14:00 – 15:00
Kosten:
€75,00
Site:
https://www.nextstop2022.nl/tickets/
Choreograaf Saskia Spierenburg kijkt naar twee dansers van Misiconi die het duet Hey You trainen

NEXT STOP 2022
…is dé conferentie voor iedereen die meer wil met kunst en cultuur voor mensen met een beperking. Met ruimschoots aandacht voor cultuur in het speciaal onderwijs, vso en praktijkonderwijs. Laat je overspoelen met frisse inspiratie en geniet van podiumvoorstellingen, deel je ervaringen, doe mee met de workshops en het kennisfestival met break-out sessies! 

Tijdens Next stop 2022 kun je meerdere dingen van ons zien. In sessie 2.5 gaan we met de inclusieve werkmethodes van Misiconi en Introdans ambitieus werken aan potentieel. Joop Oonk presenteert een aantal tools uit de Shift Dance methodiek en hun nieuwe ontwikkeling Design Thinking = Design Doing. Shift Dance (2019 tm 2021) werd ontwikkeld i.s.m. Northern Ballet en Psico Ballet. Het is geïnspireerd op het Wheel of Creativity, ontwikkeld door Caroline Redmond in 2004. Het wiel is inhoudelijk veranderd met en voor dans termen en pedagogische doeleinden. Het wiel is in het proces en documentatie gebruikt bij toetsmomenten en als documentatie van iemands voortgang. Met als doel dansers met een leermoeilijkheid en of beperking te helpen bij het groeien naar hun potentieel als professionele dansers. Het wiel werd tot nu toe altijd door de docent ingevuld. Misiconi werkt momenteel de bestaande methodiek uit tot een inclusief design in samenwerking met ST-DUO een graphic designers duo. Design Thinking = Design Doing is een tool die ingezet kan worden bij persoonlijke groei, reflectie en het verkrijgen van autonomie van de doelgroep. een succesvol ontwerp dat de doelgroep in staat stelt om autonomie en authenticiteit te voelen en hun eigen persoonlijke groei inzichtelijk te maken. Om dit te bereiken ontwikkelen ST-DUO en Misiconi een inclusieve ontwerpmethode waarin experiment en samenwerking met de doelgroep een essentieel onderdeel is van het proces.

daarnaast kun je ons nieuwe duet Hey, You!  van 14:00- 15:00 uur bewonderen. Dit duet is met dansers van Misiconi, gemaakt door Joop Oonk en Saskia Spierenburg. Saskia heeft het syndroom van down en danst sinds 2018 bij Misiconi. Ze is begonnen in de amateurlessen en daarna doorgestroomd naar de company. Ze is altijd al een fanatiek sporter geweest, maar dit keer neemt ze een andere rol aan: ze helpt Joop bij het choreograferen van duetten.

Saskia: “Ik vind het heel leuk om te helpen met maken. Het is wel anders want je moet goed observeren en feedback geven, een heel ander gevoel dan zelf dansen! Met behulp van kaartjes kies ik de lichaamsdelen, bewegingen en muziek voor de dansers.”

Translate »
Ga naar de inhoud