Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Now. You see me! – Theater na de Dam

3 mei 2022 @ 11:00 5 mei 2022 @ 17:00

Now. You see me! gaat over het zichtbaar maken van een doelgroep die in de tweede wereldoorlog veel leed is aangedaan, maar waar tot op heden nog weinig aandacht voor is. De persoon met een beperking. Door middel van workshops op mytylschool de brug te rotterdam en aansluitend een repetitie zullen eerste en tweedeklassers toewerken naar een gezamenlijke dans (Now. You see me.). Spoken word artiest Mariëm Zian zal de ‘happening’ starten. Deze bestaat verder uit een gezamenlijke dans met als doel de verscheidenheid die van mensen uit kan gaan zichtbaar te maken en de collectieve kracht te vieren die daarvan uitgaat. Van het project zal een film worden gemaakt die te bewonderen zal zijn op 3 en 4 en 5 mei via de social media kanalen van Theater na de Dam en Misiconi.

De film en samenwerking is ook gezamenlijk vormgeven in een artistieke presentatie tijdens Oorlog in mij bij het Maas podium.

In Now. You see me vieren we de eigenheid en verscheidenheid en stimuleren zelf expressie bij een groep mensen die daar niet automatisch toe uitgenodigd wordt. In de film nemen de jongeren publieke ruimte in, dragen uit wie ze zijn en eisen voor even de aandacht op met hun unieke, zelf vormgegeven groepsdans. Een collectieve happening, een monument in de tijd om te vieren dat we er zijn en gezien mogen worden en om hen te eren die tijdens de Tweede Wereldoorlog aan het oog onttrokken werden.

Met dank aan:
Danser en docent Hannah Mahler, Spokenwoord Mariëm Zian, Decaan en intern begeleider bovenbouw Sonja Cordemans, leerlingen en docenten van Mythylschool de Brug, Choreograaf en artistieke leiding Joop Oonk, Mentor en sparringspartner Sarah Giampaolo.

Fondsen en partners:
Theater na de Dam
Stichting bevordering van Volkskracht
Mythylschool de Brug

11:00 op het YouTube kanaal van Misiconi & Theater na de Dam

Translate »
Ga naar de inhoud