Werkwijze

Bij Misiconi werken wij met een geheel eigen ontwikkelde methodiek en pedagogiek. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor gemixte of te wel inclusieve groepen. Binnen de muren van Misiconi blijven we onszelf bevragen en door ontwikkelen, want inclusie staat nooit stil. Onze algemene werkwijze kun je lezen in onze inclusie pack. Download hem hier gratis!

In dit document delen we onze basiskennis over inclusief werken met gemengde groepen. Inclusie is om vele redenen belangrijk. Niet alleen voor het individu maar ook op maatschappelijk vlak. Voor iedereen betekent het iets anders in verschillende settings, maar het is altijd belangrijk dat iedereen dezelfde kans krijgt. In de kern gaat gelijkheid er in wezen om ervoor te zorgen dat iedereen dezelfde kansen heeft om in het leven te bereiken zonder te worden belemmerd door factoren zoals etniciteit, leeftijd of geslacht of een beperking.

Misiconi verzorgt trainingen in de vorm van lessen en workshops voor beginners en meer professioneel niveau. Binnen deze tijd kunnen dansers op alle mogelijke manieren aan hun creatieve en fysieke vaardigheden werken. Om hun volledige potentieel te bereiken. Bij Misiconi koesteren en coachen we deze groei via bewegingslessen en onderlinge samenwerking zodat iedereen samen met/mee groeit in het bedrijf. Het bedrijf heeft een opendeurbeleid, wat betekent dat we onze manier van werken openstellen en zoveel mogelijk delen. Belangrijke onderdelen hiervan zijn het stimuleren van wederzijds begrip, het stimuleren van creatieve uitwisseling en het vergroten van de zelfredzaamheid.

Design Thinking = Design Doing 2021 –

September 2021 zijn Misiconi en ST-DUO begonnen met een samenwerking waarin beide partijen opzoek gaan naar het visueel in kaart brengen van de misiconi werkwijze. Het doel van deze samenwerking is om een al bestaande methodiek* te vertalen naar een succesvol ontwerp dat de doelgroep in staat stelt om autonomie te voelen en hun eigen persoonlijke groei inzichtelijk te maken. Om dit te bereiken wil ST-DUO een inclusieve ontwerpmethode ontwikkelen waarin experiment en samenwerking met de doelgroep een essentieel onderdeel is van het proces. Het project wordt gefinancierd vanuit het Stimuleringsfonds en Volkskracht.

Lees en bekijk hier de uitkomsten eerste onderzoek A way to grow en voor een korte samenvatting kijk hier.

Saskia als choreograaf bij Misiconi

Woordenboek

Het ontwikkelen van een ‘andere’ dans taal is al jaren een groot onderdeel van onze werkwijze. Het aanbieden van een divers taalaanbod in een dans training is essentieel om vaardigheden onder de knie te krijgen en te snappen. Over de jaren heen hebben wij onze eigen (beeld)taal in de studio gecreëerd die de vertaalslag legt tussen algemene dansterminologie, bewegingsterminologie en ‘gewone’ taal. Het is een oneindig onderzoek naar inclusive dans taal waar iedereen baat bij heeft.

Misiconi Connect

Via ons Misiconi Connect initiatief proberen wij in connectie te blijven met onze achterban, luisteraars en geïnteresseerden die meer willen weten over inclusie in de podium kunsten. Misiconi Connect is ontstaan in 2021 tijdens de Corona pandemie. Iedereen zat thuis, maar wilde wel bezig blijven.

Misiconi Connect – inclusief dansen Facebook groep
Een facebook groep waar je dingen kan delen, elkaar op de hoogte kan houden en gratis oefeningen, filmpjes en foto challenges of andere leuke initiatieven doorgestuurd krijgt.

Misiconi Connect – Podcast Channel
In de podcast channel kun je luisteren naar verschillende afleveringen van o.a unload to upload en andere gesprekken.

Misiconi Connect – Youtube Channel
Vind leuke korte oefeningen, work-outs en meer op ons YouTube kanaal! Ook is er een Wheelchair Workout Playlist aangemaakt.

Shift 2020-2022

Het Erasmus project SHIFT! is een uitwisseling tussen Northern ballet, Psico Ballet Leon Foundation en Stichting Misiconi. In deze uitwisseling is een methodiek en pedagogiek ontwikkeld voor volwassenen met een verstandelijke beperking, autisme of leerachterstand. Zo wordt de Unload to Upload methodiek en gedachtengoed verder ontwikkeld en internationaal voortgezet. De methodiek en pedagogiek is in juni 2020 gelanceerd in de vorm van een website en geheel gratis te gebruiken via www.shiftdance.eu in de vorm van een website.

Unload to Upload 2017

Unload to Upload is een uniek trainingsprogramma met publicatie over de methodiek en werkwijze van MDC. De Blended E-Learning training van 12 weken wordt in samenwerking met het Cultuur college uitgevoerd, de uitgave door uitgeverij IT&FB. De training is geschikt voor begeleiders, docenten binnen het regulier en speciaal onderwijs, hulpverleners, dansdocenten, choreografen en mensen met interesse in inclusief werken of een ‘andere’ doelgroep.

Nu ook gedeeltelijk te beluisteren via ons podcast kanaal