Een cameraman filmt Joop Oonk die instructie geeft aan een danser van Misiconi

Het belang van zichtbaarheid

Vandaag een blog over media geheel geschreven door Floris Mentink. Floris is de marketeer bij Misiconi en geeft je 3 handige tips en wat achtergrondinformatie over waarom zichtbaarheid zo belangrijk is. 

Voor ons gaat het belang van zichtbaarheid verder dan herkenbaarheid alleen. Bij ons gaat het er ook om dat je door iets zichtbaar te maken, iets kan normaliseren. Door de persoon met een beperking zichtbaar te maken, kun je zijn of haar rol in de maatschappij normaliseren. Iemand is niet anders omdat hij of zij toevallig het syndroom van Down heeft, of in het autisme-spectrum zit. Deze persoon is net zoveel mens als jij en ik. Helaas wordt er door onvoldoende zichtbaarheid vaak te weinig rekening gehouden met persoon die buiten de norm vallen en wordt deze (letterlijk) niet gezien. 

Naast dat we op de vloer bezig zijn met inclusie, werken we daarom ook aan een inclusief medialandschap door een ander beeld te scheppen. Mainstream media zetten mensen met een beperking vaak neer als hulpbehoevend of zielig. Dit beeld heeft helaas nog steeds weerslag op hoe onze dansers worden bevooroordeeld. Het is daarom ongelooflijk belangrijk dat Misiconi zich sterk maakt voor een ander beeld en perspectief binnen het medialandschap. 

Wij jij ook aan de slag met social media en wellicht zelfs wel de norm verbreken? Hieronder geven we je 3 tips. 

  1. Wist je dat je iets gemiddeld zeven keer moet zien voor je het onthoudt? Dat betekent dat je dus regelmatig moet posten en vooral ook op verschillende plekken. Denk aan social mediakanalen, zoals: Instagram, Facebook, TikTok, Twitter en LinkedIn. Zorg dat je website vindbaar is en, voor de promotie van voorstellingen, kun je nog denken aan flyers of posters.
  2. Zorg dat je herkenbaar bent. Dit kun je goed doen door gebruik te maken van een goed logo.
  3. Maak gebruik van je eigen advertentiestrategie. Hierin kun je rekening houden met verschillende doelgroepen of plaatsen waar je op een unieke manier reclame maakt.

Nu zul je misschien denken: hoe kan ik helpen om de zichtbaarheid van een ander te vergoten? Dit kun je doen door posts te delen, te liken of zelfs een reactie onder te zetten. Dit draagt allemaal bij aan zichtbaarheid hoe je in de statistieken scoort.

Help je ons mee?

Vergelijkbare berichten