FIVE FINGER FEEDBACK

Het einde van 2019 komt in zicht en dat betekend nieuwe doelen stellen voor 2020. Aan het einde van een jaar doen wij vaak een evaluatie en feedback moment met onze groepen. Het geeft een goed beeld van waar iedereen staat en wat iedereen nog zou willen leren. Ook is het een moment om naar elkaar te luister waardoor iemand zich begrepen kan voelen en vervolgens elkaar weer te motiveren.

Elk jaar is het weer zoeken hoe we dit het beste kunnen aanbieden, want niet iedereen verwoord zich op dezelfde manier. Dit jaar gaan we aan de slag met de Five Finger Feedback. Het is een simpele en leuke feedback vorm die je voor allerlei manieren kan gebruiken. Niet alleen voor het genereren van feedback maar ook om te testen of iemand iets makkelijk of moeilijk vindt. Je kan hem letterlijk naar je eigen hand zetten.

Hoe te beginnen? Allereerst: je pakt een leeg vel papier en legt je hand op het papier. Je omlijnd en tekent je hand. Je hebt nu een wit vel papier met de vorm van een hand er op. Iedereen kan zijn eigen kleur kiezen en daarmee zijn hand personaliseren.

Als tweede: elke vinger staat voor iets anders. Dit kun je erbij schrijven, tekenen en of doornemen met de groep.

  • De duim: wat is er heel goed gegaan? (een duimpje!)
  • De wijsvinger: wat trok mijn aandacht afgelopen jaar? (ik wijs naar)
  • De middelvinger: Wat ging er mis of fout? (dit vind ik stom)
  • De ringvinger: Wat neem ik mee naar huis (je trouwring, verbinding voor altijd)
  • De pink: Wat heeft niet genoeg aandacht gekregen? (de kleinste vinger)

Als derde: in het midden van de hand kan ieder een tekening maken of extra notities die hij of zij kwijt wil. Het kan een motivatie slogan zijn, een herinnering of juist iets wat wat je geleerd hebt van iemand anders.

Om de five finger feedback nog meer in te zetten binnen de groep kan iedereen vertellen over zijn eigen hand, of deze doornemen met de groep. Ook kun je nog werken met het geven van een compliment. De handen worden doorgeschoven en ieder schrijft een compliment voor de ander.

Bij ons is de feedback goed gegaan. We zijn ook benieuwd hoe dat bij jullie is gegaan. Laat het ons weten!

Vergelijkbare berichten