TIPS VOOR THUIS WERKERS

We zijn allemaal al een tijdje bezig vanuit huis. Toch leek het ons handig om hier nog even een paar tips op een rijtje te zetten.

Voorbereiden
Het online lesgeven vergt een andere concentratie en leer curve. bereid dus je lessen voor met een stappenplan en oog op de toekomst. Denk na over toegankelijkheid en veiligheid in je online lessen en welk platform, vorm en medium hier het beste bij past.

Neem tijd
Rooster een tijd waarin jou deelnemers kunnen inbellen. Neem hier gemiddel 15 min te tijd voor. Hier kunnen mensen ook vragen stellen en even hun ei kwijt. Maak gebruik van platforms waarin meerdere personen tegelijkertijd kunnen inbellen.

Maak een werk zone
Maak een werkruimte voor jezelf die comfortabel en werkbaar is. Als je werkt met zzp’ers denk dan aan een een gezamelijke ruimte waar vanuit (live) en om en om gewerkt wordt.

Denk aan verschillende leerstijlen
Bied verschillende vormen van leren aan. Check bij je studenten hoe het leerproces is gegaan en wat beter kan. Dit kan met behulp van verschillende online tools. Denk aan een formulier, quiz, of een belletje.

Over-communicatie
Wees duidelijk in al je communicatie uitingen zowel intern als extern. Ben bereikbaar zodat iedereen altijd een vraag kan stellen wanneer dat nodig is. Dubbel check of iedereen weet waar en wanneer er iets van iemand verwacht wordt.

Wees Flexibel 
Stel je empatisch op voor de thuis situatie. Sommige deelnemers hebben geen supervisie, hulp thuis. Andere hebben niet de mogelijkheden tot digitale middellen en of werkend internet. Als deelnemers extra hulp nodig hebben, wees open voor hun unieke behoeften.

Veel succes!

Vergelijkbare berichten