Mini Docu Misiconi x Scapino Ballet uit!

Ja! de Mini documentaire van Misiconi x Scapino Ballet is uit! Een bijzondere samenwerking die we in de loop van 2023 zijn gestart.

In september 2023 sloegen Misiconi & Scapino Ballet de handen ineen voor een artistieke uitwisseling. Tien weken lang deelden de dansers van beide gezelschappen de vloer, om zo te leren van elkaar en elkaars werkwijzen.

Artistiek directeur Ed Wubbe van Scapino Ballet: “het is een prachtige samenwerking om te bouwen aan een nieuwe toekomst, om dans nog boeiender en inclusiever te maken.”

In de samenwerking stond de gelijkwaardigheid en het leren van elkaar centraal. De dansers komen in dit project achter elkaars mogelijkheden en grenzen. In die grenzen schuilen dan weer nieuwe mogelijkheden, waar uiteindelijk de inspiratie en de uitdaging zit.

Artistiek directeur Joop Oonk van Misiconi: ‘’Als gezelschap wordt Misiconi vaak ingevlogen vanwege ons inclusieve karakter. Alleen zou hetgeen waar we voor staan structureel moeten worden in de dans- en kunstsector. Door deze samenwerking kunnen we laten zien dat we niet onderdoen voor anderen.’’

Documentairemaker Bjorn Plooster legde de samenwerking die naar meer smaakt vast.

Ed Wubbe: ‘“Ik neem natuurlijk zelf afscheid bij Scapino Ballet, maar ik neem aan dat de nieuwe artistiek leider dit project zal omarmen en deze relatie voort zal zetten. De meerwaarde, voor beide gezelschappen, is enorm.”

Beide partijen kijken uit naar de toekomst en de verdere samenwerking.

Vergelijkbare berichten