WINTERKOST

Er gaat niks boven een kop warme chocolademelk en een heerlijk boek in deze winter maanden. Daarom hebben we speciaal voor jou 5 boeken uitgelicht. Alle 5 de boeken hebben zo hun eigen specialisatie en vakgebied, maar allen zijn evenredig belangrijk op de werkvloer.

Op nummer 1 staat onze bijbel. Making an Entrance, theory and practice for disabled and non-disabled dancers. Dit boek is al enige tijd op de markt (2001), maar nog steeds zo relevant. Voor iedereen die wil starten met inclusiedans een must have! Zowel theorie als praktijkvoorbeelden en oefeningen worden beschreven.

Op nummer 2 staat The Emancipated Spectator van Jacque Ranciere. Dit boek is vrij academisch maar schijnt een prachtig licht over de mogelijkheden van de toeschouwer en hoe deze cultureel en politiek gebonden zijn. Dit boek is uitgekozen omdat kunst onlosmakelijk staat verbonden met zijn toeschouwer. Er over lezen biedt nieuwe perspectieven.

Op nummer 3 staat EIGENDRAADS, de kracht van inclusiedans. In het boekje vind je allemaal korte essays geschreven door verschillende mensen vanuit verschillende perspectieven. De geschreven teksten zijn allen even waardevol om een beeld te krijgen van de inclusieve dans sector.

Op nummer 4 staat Voorbij het verschil, het belang in inclusief leiderschap door Grethe van Geffen. Het inclusief leiderschap wordt steeds belangrijker en eigenlijk kun je niet meer zonder. Zeker dus de moeite waard om dit boek erbij te pakken en om aan de slag te gaan!

Op nummer 5 staat AIKI, De eeuwenoude Japanse kunst van het ademhalen. Werken met een zeer diverse groep is niet altijd makkelijk. Met mensen werken in het algemeen niet… Toch kan adem je dan enorm helpen en kun je zelfs inzetten op moeilijke momenten. Voor jezelf maar ook voor je groep!

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze 5 mooie boeken. Mocht jij nog een top boek hebben liggen die je graag met ons deelt, laat het dan weten! We zijn altijd op zoek naar nieuwe perspectieven en insights 🙂

Vergelijkbare berichten