Poster Now. You see me!

Now. You see me!

Now. You see me! is het nieuwe werk van Misiconi dat speciaal voor Theater Na de Dam gemaakt wordt.

Dit jaar mogen Joop Oonk en Misiconi werken aan een jongerenvoorstelling voor Theater na de Dam. Theater Na de Dam benadert elk jaar theatermakers met de vraag of zij speciaal voor 4 mei een nieuwe voorstelling willen maken die een actueel perspectief biedt op de Tweede Wereldoorlog en de wereld van vandaag. Met veel enthousiasme zetten Joop en Misiconi zich in voor een groep die vaak vergeten wordt.

In april en mei werkt Joop met een klein artistiek team aan nieuw stuk met jongeren van mythylschool De Brug te Rotterdam. Now. You see me! wordt een korte film en gaat over het zichtbaar maken van een doelgroep die in de Tweede Wereldoorlog veel leed is aangedaan, maar waar tot op heden nog weinig aandacht voor is. Daarom is het belangrijk dat ook de persoon met een beperking zichtbaar mag zijn. We herdenken en vieren de eigenheid en verscheidenheid van ieder mens. 

De leerlingen leren dat herdenkingen geconstrueerde rituelen zijn. Ze zijn er niet vanzelf. De Nederlandse twee minuten stilte op 4 mei en vieren we vrijheid op 5 mei. Het lijkt vanzelfsprekend, maar over vorm en inhoud van de herdenking op 4 mei en bevrijding wordt al sinds 1945 gediscussieerd. De wijze van herdenken is door de tijd heen ook steeds veranderd. het is altijd de vraag hoe herdenk je een oorlog waarin zoveel misdaden begaan zijn, en wie herdenken we? En waarom vieren we tegelijkertijd de vrijheid?

Samen met de eerste- en tweedeklassers van mytylschool De Brug wordt gesproken over de Tweede wereldoorlog, herdenken en vieren. Door middel van workshops en aansluitend een repetitie zullen de leerlingen toewerken naar een gezamenlijke en kleurrijke dans op locatie. In het projecten doen nog meer makers mee. Zo zal Spoken Word artiest Mariëm Zian het verhaal inleiden en Hannah Mahler gaat samen met Joop en de jongeren werken aan een gezamenlijke dans. Uiteindelijk zal alles gefilmd worden door Janiev Damhuis.

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Houd dan de socials in de gaten en onze agenda. Op 3, 4 en 5 mei kun je het werk zowel digitaal als fysiek bekijken. 

Vergelijkbare berichten