Twee dansers van Misiconi staan over elkaar gebogen tijdens TIDES

TIDES in première

Endless waters and timeless Tides

Tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht ging TIDES in première. We hadden aaneengesloten ook de montagedagen in het AINSI Theater, de oude cementfabriek van Maastricht. Een heerlijke plek om te focussen en tegelijkertijd de ruimte te voelen voor verandering. De laatste maand voor de première moest alles samen komen. Van repeteren in de studio naar een totaalbeeld op toneel. De scenografie en de dans was klaar in september. De kostuums en het licht moesten de laatste dagen in het theater bij elkaar komen. Schuiven aan de knoppen, licht filters testen en laatste dingen naaien hoorde hier allemaal bij. Uiteindelijk stond er een prachtige voorstelling waarin de innerlijke ervaring centraal stond.

Joop, artistiek en Rob zakelijk directeur samen op de foto bij het Gala van de Nederlandse Dansdagen

‘Ik vond het heel mooi!!! prachtige rust en tijd die wordt genomen om te voelen.’

Publieksreview

TIDES is een esthetische ervaring, geënt op de onmetelijke schoonheid van de natuur. Organische vormen vloeien van het ene beeld naar het andere beeld. De kabbelende klanken nemen je mee in een innerlijke wereld. Voor de vormgeving voor de voorstelling is er voor gekozen verder toegespitst worden op de aardse wateren en het oceaanleven. De zee is als een oneindige ruimte, onbedwingbaar, onbereikbaar voor gewone mensen en daardoor mysterieus en magisch, maar ook onheilspellend. De oceanen en rivieren zijn onze aardse levensaderen, maar ook bron van natuurgeweld. In het (onder)water leven vinden we nog wezens die zich niet laten classificeren door de mens, die als het ware buiten de door mensen aangebrachte norm vallen, zo zijn er bijvoorbeeld vissen die van geslacht kunnen veranderen (kobudai). De zee symboliseert zowel vrijheid en openheid als gevaar voor het onbekende. Met deze dualiteit, wordt gespeeld in de voorstelling.

We vragen bij binnenkomst Mensen letterlijk iets ondergaan. In dit geval een andere wereld in te stappen die fysiek en tastbaar wordt. 20 man publiek zit op de vloer en en rest op de tribune. Het publiek heeft een keuze om meer of – in zekere zin – minder onderdeel te worden van het geheel. In alle vlakken ontkom je er niet aan om meegevoerd te worden. Dit betekent ook dat je de voorstelling twee keer zou kunnen zien met een geheel andere ervaring.

‘Heel tof hoe alles bij droeg  aan een complete beleving.’

Publieksreview

Als afsluiting hebben we met alle betrokkenen heerlijk geproost op de 3 prachtige voorstellingen. 20 oktober spelen we TIDES weer in de stadsgehoorzaal te Vlaardingen. Misiconi is helemaal klaar voor een tour!

kom jij kijken op 20 oktober? Tickets kun je hier kopen! 

Fotos door Sergio Gridelli

Vergelijkbare berichten