ONLINE DANSLESSEN

Jacqueline van Kuilenburg is een doorgewinterde Misiconi danser! Vanwege Covid-19 biedt Misiconi nu alle lessen online aan. We vroegen Jacqueline om iets voor ons te schrijven over haar ervaring met de online lessen. Jacqueline aan het woord…

Net als bij alle andere sporten en bezigheden, vinden de danslessen van Misiconi nu al een tijdje niet meer in de studio plaats, maar online. Voor de zaterdaglessen, waar ik aan meedoe, betekent het dat er een set met filmpjes klaargezet wordt die je in je eigen tijd en tempo kunt bekijken. Er is ook een live-online les op vrijdag, maar aangezien ik dan gewoon moet werken, kan ik daar helaas niet aan meedoen. Om een beetje in het ritme te blijven, zorg ik er wel voor dat ik mijn zaterdag-dansles ook echt op zaterdagochtend doe. Met al die dagen die op elkaar lijken met dat thuiswerken en kinderen die thuis hun schoolwerk doen, is dat een fijne en duidelijke start van het weekend. De eerste keer was het even inkomen in hoe het online systeem werkt, maar na één les was ik er al aan gewend. Sommige filmpjes zet ik nog een keer aan, of spoel ik een stukje terug als ik het nog wat extra wil oefenen, of meer nodig heb om op te warmen. En als ik bepaalde oefeningen al een paar weken achter elkaar doe, heb ik juist niet zoveel uitleg meer nodig. Dan spoel ik door naar het dansen op muziek, wat ik dan weer een paar keer herhaal. Af en toe komen mijn kinderen een stukje meedoen: buikspieroefeningen of een leuke combinatie. Maar meestal slapen ze uit en heb ik de hele hal voor mezelf om te dansen.

Het is fijn om de verschillende dansdocenten van Misiconi in de filmpjes voorbij te zien komen. Dat geeft het toch net wat extra’s, aangezien we normaal van twee vaste dansdocenten les hebben. De live-online les van vrijdag wordt steeds opgenomen en is ook terug te kijken. Daar kijk ik altijd even naar het begin en het eind, om even alle gezichten van de andere dansers voorbij te zien komen. Dat is toch wel wat ik mis: het contact met de andere dansers. Dat maakt het een stuk minder leuk dan de lessen in de studio.

Ook bij de lessen die klaargezet worden in het Creatief Lab mis ik de andere dansers. In je eentje met een opdracht aan de slag gaan is een stuk minder motiverend als je niemand hebt om dit samen mee te doen. En om thuis (waar van alles om je heen gebeurt) zo lang achter elkaar geconcentreerd te blijven is lastig, terwijl dat me bij de lessen in de studio veel makkelijker lukt. De lessen van het Creatief lab schieten er soms dus een beetje bij in.

Misiconi heeft er echt een mooi project van gemaakt om hun danslessen online zo toegankelijk mogelijk aan te bieden. Wat dat betreft leren we allemaal weer nieuwe vaardigheden. Toch kijk ik enorm uit naar het moment dat we weer samen kunnen dansen, zowel in de lessen als met optredens!

Jacqueline

Vergelijkbare berichten