De Gezichten van Misiconi

Vandaag is het 21 maart; Dag van Downsyndroom en Internationale dag tegen discriminatie en racisme. Een belangrijke datum dus.
Sinds het begin van Misiconi zijn wij opzoek naar zoveel mogelijk diversiteit binnen onze organisatie. Inclusiviteit staat bij ons voorop en we streven naar een plekje voor iedereen met talent. Ook zijn we hierin graag een voorbeeld voor andere organisaties. We laten met liefde zien hoe we met zijn allen voor een inclusievere samenleving kunnen zorgen.

In onze nieuwe campagne laten wij je graag kennismaken met de gezichten achter Misiconi. Uit wie bestaat ons gezelschap en wat is hun verhaal?

Mitchell

Ik ben Mitchell Kartowikromo, 29 jaar. Mijn hobby’s zijn dansen en voetbalen ik hou van Disney. Ik ben dol op een Big Mac menu met aardbeien milkshake maar ook op pasta, bami en pizza! Via Theater Babel ben ik bij Misiconi terecht gekomen. Eerst alleen de zaterdagen en sinds kort ook doordeweeks op de donderdag en vrijdag. Op maandag en woensdag ben ik acteur bij Theater Babel en daar krijg ik in de ochtend Yogalessen en daarna acteerlessen. Vanaf mijn 19e jaar werk ik al bij Babel en ik heb veel voorstellingen gespeeld. Bij Misiconi heb ik ook veel geleerd en heb het reuze naar mijn zin!


Joop

Ik ben Joop. Ik heb niet echt een vaste plek waar ik vandaan kom. Tot mijn 6e heb ik in het buitenland gewoond en daarna heb ik als kind in Limburg en Drenthe gewoond. Op zijn 17e vertrok ik uit huis toen ik ging studeren. Het reizen is er in gebleven. Zo kwam ik tijdens mijn studie in Engeland in aanraking met inclusiedans en is het zaadje wat nu Misiconi heet geplant. In 2013 begonnen de eerste Misiconi lessen onder de noemer ‘inclusiedans’ en in 2015 werd Misiconi een Stichting. Nu is Misiconi en inclusie niet meer weg te denken uit het danslandschap.
Wat je verder over mij moet weten is dat ik graag buiten ben met mijn hond Bollie. Ik heb vele hobby’s maar kan eigenlijk nooit echt kiezen. In het algemeen vind ik het heerlijk om dingen te maken en kleur toe te voegen aan alles wat ik doe. 


Ahmad

Ik ben Ahmad Chaaban en ik kom uit Syrië. Toen ik pas een paar maanden in Nederland was ben ik bij Misiconi terecht gekomen toen ik een auditie zag voor een internship als danser. Daarna begon mijn reis met Misiconi met plezier in de lessen, workshops en voorstellingen. Misiconi was de eerste warme, gezellige opvang waar ik me thuis voelde toen ik naar Nederland vluchtte. Dus Misiconi is mijn eerst thuis in Nederland.


Anastasia

Ik ben Anastasia Jansen, 22 jaar. Sinds ik 9 ben wist ik dat ik danser wilde worden. Ik heb eerst 8 jaar de vooropleiding dans gedaan op ArtEZ daarna ben ik dans gaan studeren op het HBO Fontys. Als danser moet je in enorm veel boxen passen wil je erbij horen. Zoekende naar mijn stage kwam ik Misiconi tegen een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar je echt je eigen ‘ik’ kan ontwikkelen. Ik voelde me al heel snel thuis na een jaar stage te hebben gelopen en toen ik werd gevraagd om te blijven hoefde ik geen seconde na te denken. Het mooie vind ik dat je jezelf kan ontwikkelen als danser, choreograaf en dansdocent bij Misiconi. Ik heb door Misiconi al deze passies kunnen onderzoeken. Waarna ik heb besloten dit jaar om naast Misiconi te starten aan de PABO omdat ik meer wilde leren over het lesgeven.


Jacqueline

Ik ben Jacqueline en woon met mijn gezin in Vlaardingen. Dansen heb ik eigenlijk altijd wel gedaan, alleen toen dat op mijn benen niet meer ging, ben ik op zoek gegaan naar een plek waar ik met rolstoel welkom was. Om zo’n beetje opnieuw te leren dansen, maar dan met die rolstoel. Zo kwam ik via Facebook in 2016 bij een workshop van Misiconi. Dat beviel me zo goed, de dansstijl en de mooie mix aan dansers, dat ik ben blijven hangen.

Lees hier de blog van Jacqueline!


Jordy

Hoi ik ben Jordy en ik kom uit Rotjeknor. Ik ben opgegroeid in de Alexander polder. Ik zag Misiconi voor het eerst bij een voorstelling op Codarts. Toen hoorde ik via via dat Misiconi ook trainingen gaf, en zodoende ben ik begonnen op de zaterdagen.

Misiconi is voor mij een plek waar ik me zelf kan vergroten en ontwikkelen. Een plek waar ik kennis kan op doen en ik vind het mooi wat er bij Misiconi wordt gemaakt. Het is erg fijn dat ik bij Misiconi de kans krijg om samenwerkingen aan te gaan. Dit jaar heb ik bij Scapino Ballet Rotterdam een stage kunnen doen en binnenkort begint er een project bij Introdans. Het zullen lange dagen worden want ik repeteer in Arnhem, maar het is een onwijs toffe uitdaging. Binnen deze samenwerkingen vind ik het heel fijn om te zien hoe het er bij andere plekken op de vloer aan toe gaat. Naast het dansen hou ik me bezig met gamen en kan ik mezelf verliezen in Anime. Als ik druk in mijn hoofd ben dan fiets ik veel. Wellicht zie je me een keer fietsen in de stad. 

Vergelijkbare berichten