VERRIJK JE WERKWIJZE IN TIJDEN VAN CORONA

In tijden van corona moeten we anders met elkaar omgaan. Iedereen weet dat fysiek contact even niet mag. Dit is allemaal super lastig, zeker als het onderdeel is van je manier van werken. Dans valt niet voor niks onder het welbefaamde kopje ‘contact beroep’.

Hier bij ons in de studio kunnen we gelukkig nog fysiek met elkaar werken, maar we kunnen elkaar is de meeste gevallen niet aanraken of tactiele correcties geven. Wel is het zo dat er veel is veranderd in onze werkwijze. In deze blog delen we graag onze bevindingen.

Uit eerder onderzoek binnen ons shift project is gebleken dat het overdragen van een idee of concept, of het nou binnen je danstraining is of binnen een artistiek concept, op allerlei manieren kan. Zo heb je auditief, tactiel en kinesthetische manieren. Nu kunnen we gaan wegstrepen wat niet kan, maar tegelijkertijd kunnen we ook kijken naar wat wel kan. Hieronder geven we wat voorbeelden waarmee jij aan de slag kan.

Auditieve manieren:
 Mondelinge instructies tussen elkaar en de groep zijn altijd fijn. Dit kan ook in gesprek en of in een feedback vorm. Je stemgebruik (intonatie, tempo) kan veel bijdragen aan de energie en sfeer van je training of creatief proces. Hetzelfde geldt voor het gebruik van muziek en of geluiden om een ervaring mee te creëren. Als laatste heb je beeldmateriaal dat mondeling afgeleverd kan worden Denk daarbij aan een foto.

Tactiele manieren: Deze wordt wat lastig, maar er kan gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld een object, die alleen een persoon tijdens de hele les vasthoudt, of voorwerpen die mensen vanuit thuis meenemen.

Kinesthethische manieren:
 Het ervaringsgerichte van dans is essentieel. Hierbij kun je denken aan het licht in de zaal of de omgeving waar jij in danst.

Zo zie je maar weer dat er toch wel wat dingen overblijven om mee te werken en je als danser of creatieveling in te verdiepen. We horen graag wat jij er mee gedaan hebt en of het geholpen heeft!

Vergelijkbare berichten