SHIFT DANCE IS OUT!

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt. In samenwerking met Northern Ballet en Psico Ballet Maite Leon hebben we een prachtige toolkit ontworpen. Geheel gratis toegankelijk!

Een nieuwe pedagogiek en methodiek voor dansers met een leerprobleem, verstandelijke beperking, autisme of een combinatie van deze. De toolkit helpt dansers te groeien hun potentieel te vervullen. We streven ernaar om het profiel en de vaardigheden van dansers te vergroten met aanvullende leerondersteuningsbehoeften in heel Europa. Het delen van goede praktijken; in eerste instantie tussen de Europese medewerkers, en vervolgens de resultaten voor een internationaal publiek van danskunstenaars en -docenten in de gemeenschap, het onderwijs en het beroepsleven.

We hebben verschillende oefeningen online staan rondom; Placering, balans, kracht, verplaatsing, lichaamsbewustzijn, coördinatie en elevatie. Naast mooie filmpjes met oefeningen vind je ook lesplannen, cool-downs sheets en heel veel tips en tricks. De toolkit is beschikbaar in het Engels, Nederlands en Spaans en is met name handig voor dansbeoefenaars op gemeenschaps-, onderwijs- en professioneel niveau.

Vandaag mogen we al deze informatie met u delen. We zijn ontzettend trots!

Wij presenteren Shift Dance

Met dank aan:
Wij willen graag iedereen bedankten die heeft deelgenomen aan dit project en in het bijzonder de volgende mensen voor hun deelname: Joop Oonk, artistiek directeur, Manouk Schrauwen als dans beoefenaar, alle andere dansers en docenten bij Misiconi en natuur Ed de Vos voor de muziek bij de video’s.

Vergelijkbare berichten