Het planten asiel, een bijdragen aan locatie theater in Rotterdam zuid

Het planten asiel is een Rotterdams initiatief opgezet door Joop Oonk van Stichting Misiconi. Stichting Misiconi is vanaf 1 oktober 2019 verhuisd naar Spot op Zuid, De broedplaats voor podiumkunstenaars in Rotterdam zuid. Misiconi, (www.misiconidance.nl). Is een gezelschap met ongelijkheid als grootste troef! 

Spot op Zuid bevindt zich te midden van een bijzonder mooi stukje groen. Uit liefde voor planten, groen en werken op locatie is het planten asiel begonnen. In onze tuin willen we planten opvangen waar mensen geen ruimte meer voor hebben. Planten met levenservaring en karakter vinden een mooie plek in de tuin. Dus doneer je groen!

De locatie; Spot op Zuid met de enorme tuin en aangelegd terras biedt veel mogelijkheden voor het gezelschap om voorstellingen te maken, te try-outen en zelfs ook hun reguliere lessen te verzorgen zonder afhankelijk te zijn van derden. 

Door Covid-19 is het gezelschap zwaar getroffen en heeft vele projecten moeten afzeggen en verschuiven. Zo ook het Mixable Festival dat op 25, 26 en 27  juni op Spot op Zuid zou plaatsvinden. Het gezelschap werkte al veel op locatie en stond vorige jaar zelfs op Spoffin, het grootste internationale straattheater festival van Nederland. Door de huidige maatregelen ziet het gezelschap mogelijkheden om het werk in de buitenruimte verder te ontwikkelen en dus ook in de tuin van Spot op Zuid. 

Met het planten asiel kunnen we niet alleen ongewenst groen opvangen, maar ook de locatie verrijken zodat ons publiek kan genieten van een mooie locatie. 

Mocht je het project willen steunen door middel van een groen donatie? Dan kan dat door je planten en of overig groen op een donderdag, vrijdag of zaterdag langs te brengen op Spot op Zuid. Neem contact op met Joop Oonk info@misiconidance.nl 

Je vindt meer informatie op de facebook groep van het Planten Asiel